Van West Koeltechniek bv

Van West Koeltechniek bv is een koeltechnisch productiebedrijf met bijna 100 jaar ervaring en gespecialiseerd in het seriematig produceren van vloeistof- en luchtkoelers. Wij ontwikkelen en assembleren koelers onder eigen label en voor derden. Dit kan een enkel product zijn of serieproductie tot zo’n 1500 stuks.

 

Oorsprong

In 1923 werd in Amsterdam Fa. Van West opgericht door Wouter van West. Als ingenieur en inspecteur bij de Koninklijke Hollandse Lloyds Scheepvaart Maatschappij had hij veel ervaring opgedaan met alle technieken in de scheepvaart. Deze machinefabriek begon met het repareren van motoronderdelen voor stoommachines en het produceren van koelapparatuur en zuigerveren voor scheepsdiesels. De zaken gingen goed en in 1927 werd er een nieuwe hal naast gebouwd. In de jaren erna werden er zelfs compressoren ontworpen en gemaakt voor de koelapparatuur van de KNSM (Koninklijke Nederlandse Stoomschip-Maatschappij). De naam Fa. Van West stond voor vakmanschap en kwaliteit.

 

In 1971 verhuisde zoon Pieter van West de afdeling koelapparatuur naar Heerde en ging daar verder onder de naam Van West Heerde BV. In 1998 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie in ’t Harde. Kleinzoon Wouter van West heeft de zaak voortgezet tot 1999 waarna de zaak is overgenomen door Johan Blauw en sindsdien is de bedrijfsnaam Van West Koeltechniek bv. Vanaf begin 2020 zet zijn zoon Luke Blauw de zaak voort.