Vraag uw brochure aanPlan uw belafspraak

’t Harde, 2020…

Een paar jaar voordat Van West Koeltechniek haar honderdste verjaardag viert, draagt Johan Blauw zijn bedrijf over aan de volgende generatie. Luke Blauw mag Van West klaar maken voor de volgende 100 jaar. Op de manier die bij het bedrijf past: niet door keihard te groeien of door voor maximale winst te gaan, maar door een stabiel en duurzaam bedrijf te zijn. Met oog voor kwaliteit en vakmanschap.

Bijdragen aan het bestrijden van corona

In hetzelfde jaar was daar ineens corona. De pandemie waaide over uit China en zorgde ervoor dat de wereld voor een groot deel stil kwam te staan. Over de hele wereld leverden wetenschappers, artsen en bedrijven een grote of kleinere bijdrage aan het bestrijden van dit virus. En je verwacht het misschien niet: ook Van West Koeltechniek speelde hier een bescheiden rol in. De koelaggregaten van Van West zitten namelijk ook in de bemonsteringkasten van Efcon Water uit Vianen.

Monsters van afvalwater

Efcon Water is een specialist in het ontwikkelen, produceren en installeren van meet- en monsterstations voor afvalwater. Tijdens de coronapandemie werden deze stations veel gebruikt om de hoeveelheid virusdeeltjes in het afvalwater te meten. Het hielp de overheid om te voorspellen wanneer de coronapieken hun hoogtepunt zouden bereiken en wanneer het weer de goede kant op ging.

Water op de juiste temperatuur

De monsters van het afvalwater worden bewaard in speciale bemonsteringkasten. Voor een betrouwbare meting is het belangrijk dat de monsters constant op de juiste temperatuur blijven. Dat voorkomt namelijk dat de stoffen in het water ineens toe- of afnemen. De koelaggregaten van Van West spelen hier dus een belangrijke rol in.

Zoals je ziet, kom je de producten van Van West Koeltechniek niet alleen steeds meer tegen, maar ook in steeds meer verschillende toepassingen. We hebben de oplossing vaak al in huis, en anders zoeken we met onze leveranciers net zo lang tot we de best passende oplossing vinden. Zodat mensen op steeds meer plekken kunnen zeggen:

Van West zit erachter.