Vraag uw brochure aanPlan uw belafspraak

’t Harde, 1998…

Na bijna 30 jaar vertrekt Van West Koeltechniek uit Heerde. Eigenaar Johan Blauw verhuist zijn bedrijf naar ’t Harde, een paar kilometer verderop. Een goed bereikbare locatie, pal naast het NS-station en op een steenworp afstand van de A28. In de nieuwe hal heeft Van West alle ruimte om zich verder te ontwikkelen. Het bedrijf blijft koelers produceren voor allerlei toepassingen. Niet alleen voor voedsel en dranken, maar ook voor…afvalverwerking.

Oplossing voor hoogbouw

Het inzamelen en scheiden van afval is al jaren een belangrijk onderwerp in onze samenleving. Veel huishoudens zetten wekelijks hun groene, grijze, blauwe of oranje container aan de straat en helpen zo een handje mee aan het hergebruiken van afval. In hoge flatgebouwen is dat anders. Het Nijmeegse bedrijf Sidcon heeft hiervoor een innovatieve oplossing op de markt gebracht: de Freshstation. Een container voor GFT-afval, die in het pand zelf geplaatst wordt. Om te voorkomen dat de containers gaan stinken, is een goede koeling natuurlijk erg belangrijk. En daar komt de kennis van Van West Koeltechniek om de hoek kijken.

Bacteriën en geurtjes krijgen geen kans.

De Freshstation is eigenlijk niets meer of minder dan een container, iets groter dan een normale kliko. Maar door het innovatieve ontwerp blijft de inhoud ervan gekoeld. De wanden van de container zijn geïsoleerd en voorzien van een speciale coating. De koeler van de container zit in de deksel. Samen met een ionisator zorgt de koeler ervoor dat het afval minder snel bederft en dat bacteriën en geurtjes zich veel minder snel verspreiden. Fijn voor de bewoners, maar ook extra goed voor het recyclen van het GFT-afval. Hoe ‘beter’ het afval is, hoe makkelijker er compost van gemaakt kan worden.

Bijdragen aan een duurzame wereld

Duurzaamheid staat sowieso hoog in het vaandel bij Van West Koeltechniek. Veel leveranciers van koelingen zoeken naar manieren om hun CO2-voetafdruk te verkleinen. Wij denken daar graag over mee. Bijvoorbeeld door propaan te gebruiken als koudemiddel. Dit is bijna CO2-neutraal. Door de hoge kwaliteit  van onze onderdelen, gaan ze bovendien extra lang mee. En aan het eind van die lange levensduur zijn ze bijna 100% te recyclen.

Ook op het gebied van duurzaamheid draagt Van West Koeltechniek dus haar steentje bij. Je ziet het niet altijd. En het mooie is: in een oplossing als de Freshstation ruik je het ook niet! En toch kunnen we met trots zeggen:

Van West zit erachter.