Vraag uw brochure aanPlan uw belafspraak

Over ons

Van West Koeltechniek bv is een koeltechnisch productiebedrijf met bijna 100 jaar ervaring. Wij zijn specialist in het seriematig produceren van vloeistof- en luchtkoelers. Wij ontwikkelen en assembleren koelers onder eigen label en voor derden. Van een enkel product tot een serie van zo’n 3.000 stuks.

Vraag uw offerte aan

Gespecialiseerd in vloeistof- en luchtkoelers

Ontwikkelen en assembleren onder eigen label

Maatwerk en seriematige productie

Het team

Van West Koeltechniek werkt met een relatief klein team van ervaren specialisten. Hierdoor kunnen wij snel schakelen en wordt u snel geholpen. Door de LEAN-principes te gebruiken, werken we zeer efficiënt. Ons team is specialist in seriematig produceren. We werken aan een goede, betrouwbare en duurzame relatie met onze klanten. Eerlijk, transparant en persoonlijk. Veel gerenommeerde klanten weten ons al tientallen jaren te vinden. Ook voor u gaan we graag aan de slag. Laat ons daarom weten wat u zoekt. De kans is groot dat we u kunnen helpen!

Kwaliteit

Wij vinden Kwaliteit en Duurzaamheid van onze producten belangrijk. Een lange levensduur bijvoorbeeld. Dit houdt onze klanten 100% tevreden. En producten die weinig service nodig hebben, zijn goed voor het milieu. Daarnaast zijn onze producten gemaakt van hoogwaardige onderdelen, die erg goed recyclebaar zijn.

Van West Koeltechniek is een erkent NVKL lid. Wij voldoen aan de Dekra accreditatie en beschikken over de juiste certificeringen. Bij ons bent u verzekerd van een leverancier die altijd voldoet aan de meest recente normen en regelgeving.

Geschiedenis van het bedrijf

In 1923 richtte Wouter van West in Amsterdam de Firma Van West op. Een machinefabriek waarin hij al zijn kennis en ervaring met scheepvaarttechniek kon gebruiken. Die kennis had hij vergaard als ingenieur en inspecteur bij de Koninklijke Hollandse Lloyds Scheepvaart Maatschappij. De machinefabriek begon met het repareren van motoronderdelen voor stoommachines en met het produceren van koelapparatuur en zuigerveren voor scheepsdiesels.

De zaken gingen zo goed dat al in 1927  een nieuwe fabriekshal naast de fabriek verscheen. In de jaren erna ontwierp en maakte Van West zelfs compressoren voor de koelapparatuur van de KNSM (Koninklijke Nederlandse Stoomschip-Maatschappij). De naam Van West stond ook toen al voor vakmanschap en kwaliteit.

In 1971 verhuisde zoon Pieter van West de afdeling koelapparatuur naar Heerde. Hij ging daar verder onder de naam Van West Heerde BV. Dat bedrijf verhuisde in 1998 naar de huidige locatie in ’t Harde. Kleinzoon Wouter van West zette de zaak voort tot 1999. Daarna nam Johan Blauw het bedrijf over, onder de naam Van West Koeltechniek bv. Een naam die ook een eeuw later nog steeds staat voor kwaliteit. In 2020 droeg Johan Blauw het bedrijf over aan zijn zoon Luke Blauw.

Neem contact op

Stel uw vraag via ons contactformulier en u ontvangt zo spoedig mogelijk onze reactie. Velden met een * zijn verplichte velden.

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Van West Koeltechniek B.V. is ook te vinden op www.airconditioning-info.nl.