Vraag uw brochure aanPlan uw belafspraak

Over ons

Van West Koeltechniek bv is een koeltechnisch productiebedrijf met bijna 100 jaar ervaring en gespecialiseerd in het seriematig produceren van vloeistof- en luchtkoelers. Wij ontwikkelen en assembleren koelers onder eigen label en voor derden. Dit kan een enkel product zijn of serieproductie tot zo’n 3000 stuks.

Vraag uw offerte aan

Gespecialiseerd in vloeistof- en luchtkoelers

Ontwikkelen en assembleren onder eigen label

Maatwerk en seriematige productie

Het team

Bij Van West Koeltechniek werkt een relatief klein team ervaren specialisten. Hierdoor kunnen wij snel schakelen en is de klant snel geholpen. Door te werken volgens de LEAN principes werken we zeer efficiënt. Wij zijn gespecialiseerd in seriematig produceren. We werken aan een goede, betrouwbare en duurzame relatie met onze klanten: eerlijk, transparant en persoonlijk. Daardoor werken we met veel klanten al tientallen jaren samen. Aarzel niet  en laat ons weten waar u naar op zoek. De kans is groot dat we u kunnen helpen!

Kwaliteit

Voorop staat Kwaliteit en Duurzaamheid van onze producten. Kwaliteit en daarmee een lange levensduur is het grootste belang van onze organisatie. Het zorgt er namelijk voor dat onze klanten 100% tevreden zijn en het is goed voor het milieu als de producten zo weinig mogelijk service nodig hebben. Daarnaast zijn producten gemaakt van hoogwaardige onderdelen die erg goed recyclebaar zijn.

Van West Koeltechniek is een erkent NVKL lid. Wij voldoen aan de Dekra accreditatie en beschikken over de juiste certificeringen. Bij ons bent u verzekerd van een leverancier die altijd voldoet aan de meest recente normen en regelgeving.

Geschiedenis van het bedrijf

In 1923 werd in Amsterdam Fa. Van West opgericht door Wouter van West. Als ingenieur en inspecteur bij de Koninklijke Hollandse Lloyds Scheepvaart Maatschappij had hij veel ervaring opgedaan met alle technieken in de scheepvaart. Deze machinefabriek begon met het repareren van motoronderdelen voor stoommachines en het produceren van koelapparatuur en zuigerveren voor scheepsdiesels. De zaken gingen goed en in 1927 werd er een nieuwe hal naast gebouwd. In de jaren erna werden er zelfs compressoren ontworpen en gemaakt voor de koelapparatuur van de KNSM (Koninklijke Nederlandse Stoomschip-Maatschappij). De naam Fa. Van West stond voor vakmanschap en kwaliteit.

In 1971 verhuisde zoon Pieter van West de afdeling koelapparatuur naar Heerde en ging daar verder onder de naam Van West Heerde BV. In 1998 verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie in ’t Harde. Kleinzoon Wouter van West heeft de zaak voortgezet tot 1999 waarna de zaak is overgenomen door Johan Blauw en sindsdien is de bedrijfsnaam Van West Koeltechniek bv. Vanaf begin 2020 zet zijn zoon Luke Blauw de zaak voort.

Neem contact op

Stel uw vraag via ons contactformulier en u ontvangt zo spoedig mogelijk onze reactie. Velden met een * zijn verplichte velden.

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in ons Privacy beleid

Van West Koeltechniek B.V. is ook te vinden op www.airconditioning-info.nl.