Vraag uw brochure aanPlan uw belafspraak

Wat een mooi eeuwfeest hebben we gehad! Fijn om met zijn allen stil te kunnen staan bij dit mooie moment. Met genodigden tijdens de jubileumreceptie en natuurlijk met onze collega’s en hun familie tijdens een gezellig uitje. In een serie verhalen hebben we uitgebreid teruggeblikt op de eerste 100 jaar van onze geschiedenis.

Wat je van ver haalt is niet altijd beter

Maar het houdt natuurlijk niet op bij de eerste 100 jaar. Daarom blik ik na het terugkijken ook graag vooruit. Want waar gaan we naartoe gaan met ons bedrijf? Ik zie vooral kansen in duurzaamheid en kwaliteit. En onze klanten zien dat ook. Recent mochten we twee nieuwe klanten verwelkomen. Zij haalden hun koelers eerst uit het verre oosten, maar ze kiezen er nu toch voor om hun onderdelen dichterbij te halen. Deels omdat de transportkosten vanuit Azië flink gestegen zijn, maar vooral omdat wij bewijzen dat we een kwalitatief uitstekend product leveren, dat ook nog eens lang meegaat. Bovendien is het beter voor het klimaat om onderdelen van dichtbij te halen. Precies de reden dat wij liever inkopen doen in de EU dan daarbuiten.

Hoe groener hoe beter

Bij duurzaamheid hoort ook jezelf blijven ontwikkelen en luisteren naar de wensen van je klanten. Die willen het liefst een zo groen mogelijk product. Daarom namen we, nog maar een paar maanden geleden, ons eerste propaanvulstation in gebruik. De vraag naar propaangevulde koelingen neemt echter zo snel toe, dat we nu al weer toe zijn aan een volgend propaanvulstation. Niet alleen nieuwe koelingen worden gevuld met propaan, maar ook onze bestaande klanten stappen steeds meer over naar dit CO2-neutrale koudemiddel. Een goede zaak! Voor het klimaat, maar ook voor ons. Door in te spelen op deze ontwikkeling, zorgen we ervoor dat we actueel zijn en dat onze klanten graag bij ons terugkomen.

Uitdaging in deze markt

De sterke groei zorgt natuurlijk ook voor een uitdaging. In een markt waarin het niet altijd makkelijk is om de juiste mensen te vinden, is het soms passen en meten om de planning rond te krijgen. Ik ben daarom heel blij met de collega’s die nu bij Van West Koeltechniek werken. Door hun inzet blijven we de verwachtingen van onze klanten iedere dag overtreffen.

Topteam zoekt topspelers

Wil jij ook deel uitmaken van dit topteam? En daarmee Van West Koeltechniek de volgende 100 jaar in helpen? Laat het me vooral weten of kijk op onze vacaturesite. Ik heb in ieder geval alle vertrouwen in een mooie toekomst voor ons bedrijf.

Luke Blauw